/ iStock/Getty Images
Германец на двадесет и девет години стана причина за организиране на спасителна операция, докато прекосяваше река Рейн в Бон с надуваемо фламинго, съобщи ДПА.

Контролният център на противопожарната служба в града получил сигнал в понеделник вечер от минувач, който забелязал мъж да лежи върху надуваемо фламинго в реката. Мъжът не се отзовавал при повикване.

Тъй като подобна ситуация може да постави в "огромна опасност" натоварения речен път, пожарникарите изпратили екип от 45 души, хеликоптер и няколко лодки да намерят мъжа.

След щателно издирване, младият мъж, който успешно бил преминал от десния на левия бряг на реката, бил открит и се чувствал добре, обявиха от пожарната.
Той преминал около километър и триста метра по реката, уточни говорител на полицията в Бон.

Можете само да си представите колко опасно е било, добави говорителят. Полицията не е започнала разследване, защото младият мъж всъщност не е правил нищо незаконно.

Пред местна електронна медия мъжът каза, че просто си почивал върху фламингото, докато прекосявал реката, че велосипедът му бил с него и че същия ден той два пъти прекосил така Рейн.

Плуването в Рейн се смята за животозастрашаващо заради силното течение и заради опасността от плаващите по реката товарни кораби. Говорител на пожарната изтъкна, че плаването по реката с надуваеми неуправляеми лодки също е изключително опасно.
БТА