Френската полиция издирва канадеца, заподозрян в разчленяване на труп
Френската полиция издирва канадеца, заподозрян в разчленяване на труп / снимки: Reuters

Френската полиция предприе общонационално издирване на бившия порноактьор Лука Роко Маньота, заподозрян, че е убил любовника си в Монреал, разчленил е трупа му и е изпратил части от него по пощата до офисите на двете главни канадски политически партии в Отава, предаде Асошиейтед прес.

29-годишният Маньота "със сигурност" се крие във Франция, бил е тук и преди, заяви високопоставен представител на френската полиция. Според друг полицейски представител престъпникът очевидно е пристигнал в Париж с полет от Монреал в края на миналата седмица, преди на бял свят да излязат подробности за кървавото му деяние. Зловещият случай получи небивал отзвук по света и Интерпол издаде международна заповед за арест на Маньота.

Монреалската полиция по-рано предположи въз основа на улики, открити в апартамента и блога на Маньота в Интернет, че заподозреният е напуснал Северна Америка и може би се е насочил към Франция.

Френската полиция издирва канадеца заподозрян в разчленяване на труп
netinfo

На видео в интернет, което полицията се опитва да свали, се вижда как мъж наръгва с шиш за лед друг мъж, който лежи гол и завързан за легло, предава БТА. Първият мъж по-късно разкрива, че е прерязал гърлото на жертвата, след което разчленява трупа и прави секс с него.

Говорителят добави, че полицията е идентифицирала жертвата - азиатец на около 30 години, с когото Маньота е поддържал интимна връзка, но няма да съобщава името му, докато не уведоми роднините му, живеещи извън Канада.

Френската полиция издирва канадеца заподозрян в разчленяване на труп
netinfo

Издирването на Маньота започна на 29 май, когато портиер в работническо предградие на Монреал откри разложено човешко тяло без крайници в куфар, оставен на тротоара до купчина боклук за извозване. В малкия обзаведен апартамент на Маньота полицията откри петна от кръв по пода, леглото и в хладилника. Същия ден сутринта в Отава, в централата на Консервативната партия, служител откри човешко стъпало в колет, изпратен по пощата от Манреал. По-късно полицаи прехванаха пратка в централната поща в Отава, предназначена за офисите на Либералната партия. В нея имаше човешка ръка.

Френската полиция издирва канадеца заподозрян в разчленяване на труп
netinfo