/ iStock/Getty Images
Мярката предвижда пътниците да попълват формуляр, който да показват на граничните пунктове
Пътуващите, които влизат във Франция или в отвъдморските й територии, ще трябва да носят разрешително. Това обяви френското министерство на вътрешните работи, цитирано от БТА.

Франция удължава блокадата, за да спре разпространението на коронавируса

Мярката, която влиза в сила незабавно, предвижда пътуващите да попълват формуляр,
който да показват на граничните пунктове или преди да се качат на самолет, пътуващ към френска територия.

Изисква се във формуляра - който може да бъде открит на английски и френски език на интернет страницата на френското вътрешно министерство - хората да посочват причината за пътуването си. Изискването важи и за онези, на които се налага да влязат във Франция от друга страна в ЕС, за да работят.

Екипажите на самолетите и корабите, както и участващите в превоз на стоки през френските граници, също трябва задължително да носят документа. От средата на миналия месец Франция е под строга карантина заради коронавируса.

Нови 541 смъртни случая от коронавирус във Франция

Според сегашните правила, хората трябва да носят със себе си разрешително, в което да са посочени причините за излизането при напускане на дома. Полицията стриктно наблюдава за спазването на мерките.

На този фон френското министерство на въоръжените сили съобщи, че около 40 души от екипажа на самолетоносача "Шарл де Гол" са с подозрения за коронавирус. Те са поставени в изолация на борда като превантивна мярка, а медици следят внимателно здравословното им състояние.

Франция прекрачи границата от 10 000 починали

Едва наскоро военните моряци започнали да показват симптоми на коронавирус.
Медицинският отсек на самолетоносача е оборудван с апарати за обдишване. В момента френският самолетоносач се прибира от Атлантическия океан към пристанището си на постоянно базиране в Средиземно море.
БТА