/ БГНЕС
Тези дни 34-годишна финландска премиерка Сана Марин се оказа в центъра на голям скандал.

Всичко започна с публикации в мрежата на нейни снимки от новата фотосесия за модното списание Trendi. На снимките Сана Марин позира в черно сако с дълбоко деколте, надянато на голо. Деколтето привлича и с колие от марка Kalevala, което Марин бе сложила, съобщиха медиите.

Премиерката на Финландия напусна преждевременно срещата на върха на ЕС - ето защо

Появата на тези снимки в мрежата имаше ефекта на взривена бомба.
В коментарите си под снимката много интернет ползватели разкритикуваха Сана Марин за твърде предизвикателния образ, избран за фотосесията.

Според тях, жена политик на такова равнище просто не може да си позволи да се появява в лъскаво списание едва ли не полуоблечена. Намериха се обаче и такива, които подкрепиха Сана Марин.

В знак на солидарност те започнаха да публикуват собствени снимки със сака на голо и забавни снимки на своите домашни любимци, съпровождайки ги с хаштага #imwithsanna (#язасанну).

Финландската премиерка се омъжи (СНИМКА)

В постовете си нейните привърженици посочваха дискриминацията, отбелязвайки, че в обществото мъжете много по-рядко от жените са оценявани по външния им вид. Като примери те публикуваха снимки на мъже голи до кръста, които не са били критикувани.

Сана Марин бе избрана на премиерка на Финландия в края на миналата година. Представителката на Социал-демократическата партия пое тази длъжност след оставката на предишния премиер Анти Рине. Сана Марин се оказа най-младият премиер в света и с това влезе в историята. 
БГНЕС