/ iStock/Getty Images
Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) приветства напредъка, постигнат в Г-7 по въпроса за минимална данъчна ставка, и приема, че за нея това може да означава плащане на повече данъци, при това на различни места. Това заяви директорът на компанията по международни въпроси Ник Клег, цитиран от Ройтерс.

"Фейсбук отдавна призовава за реформа на световните данъчни правила и приветстваме важния напредък, направен от Г-7. Днешното споразумение е значима първа стъпка към яснота за бизнеса и засилване на общественото доверие в световната данъчна система", отбелязва Клег в Туитър.

"Искаме процесът на реформиране на международните данъчни правила да успее и признаваме, че това може да означава Фейсбук да плаща повече данъци, при това на различни места", допълва той.

Технологичният гигант Гугъл (Google) изрази подкрепата си за работата, свършена от Г-7 за модернизиране на световната данъчна система.

"Надяваме се, че страните ще продължат да работят заедно, за да осигурят скорошното финализиране на балансирано и трайно споразумение", посочва говорител на компанията, след като министрите на финансите на Г-7 се договориха да се стремят към въвеждане на световен корпоративен данък от минимум 15 процента.
БТА