/ Guliver/Getty Images
Над 26 000 души бяха евакуирани в германския град Падерборн, за да бъде преместена бомба от Втората световна война, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.
 
Март 2018: Откриха бомба от войните, чакат сапьори от МО
Специалисти успешно обезвредиха 1,8-тонната британска бомба, открита при строителни работи. В евакуацията участваха над 1000 пожарникари, полицаи и служители на спешна помощ.
 
Бомбата беше открита в двора на къща преди седмица и половина. Тя се е намирала на дълбочина 80 см. Евентуална детонация можеше да доведе до големи разрушения, затова властите обявиха евакуация в радиус от 1,5 км.

Сред евакуираните учреждения бяха две болници, няколко дома за възрастни хора и университет. Жителите на отделни райони на историческия център на града също трябваше да напуснат домовете си. Организирани бяха временни укрития за евакуираните.
Август 2017: Хиляди хора бяха евакуирани в Германия заради обезвреждане на бомби

Ежегодно на територията на Западна Германия се обезвреждат около 5,5 хиляди невзривени боеприпаси. На територията на страната са останали хиляди подобни. По време на Втората световна война над Германия са пуснати над 2 милиона бомби, около 5% от тях, т.е. 100 000, не са се взривили.
БГНЕС