/ БГНЕС
В очекване на големия финал на Евровизия и представянето на Equinox
97336
В очекване на големия финал на Евровизия и представянето на Equinox
  • В очекване на големия финал на Евровизия и представянето на Equinox
България излезе тази вечер на големия финал на песенния конкурс "Евровизия". Шоуто започна в 22:00 и се излъчвано по националните телевизии в Европа, Австралия и други части на света, като се очаква то да достигне общо до рекордните около 200 милиона зрители. Българите в чужбина можеха да гласуват за родната група Equinox ("Екуинокс"), която се бори за отлично класиране с песента Bones.

Ясни са всички 26 финалисти на Евровизия 2018

Един от представителите на българската делегация Деян Йорданов коментира пред Дарик, че на генералната репетиция снощи, на която са гласували жури комисиите, представянето на нашите не се е различавало от показаното в последните две репетиции и полуфинала на конкурса. "Това е добра новина, защото означава, че сме постигнали оптималното възможно представяне и оттук нататък всичко е въпрос на рутина и опит от страна на изпълнителите. Колкото до журитата, никой не може да каже кой как е гласувал. Тази година е много странна на "Евровизия" от гледна точка на това, че има много фаворити и тази вечер може да имаме изненадващ победител", каза Йорданов.

България се класира за финала на Евровизия (ВИДЕО)

България Евровизия
БГНЕС, архив


Преди финала нашите са с чувство за изпълнен дълг, защото групата се е класирала за финала. Всички в българския лагер са на мнение, че нашата песен е добра, с добро послание и това ги прави щастливи и горди.

Нашите на Евровизия: Имаме сили за първото място, проектът ни е световен

На въпрос как могат да бъдат подкрепени нашите представители, Йорданов подчерта, че от страната ни не може да се гласува за българската песен, участваща на конкурса. Българите в чужбина обаче могат да гледат шоуто по телевизията на съответната страна и да подкрепят нашата песен на телефоните, които ще бъдат изписани на екрана. "Изцяло в ръцете на българите в чужбина е да се обединят и да ни помогнат, защото тяхната подкрепа би била безценна", каза Йорданов.