/ ThinkStock/Getty Images
Европейската комисия и Лондон очакват да приключат възобновените преговори по оттеглянето на Великобритания от ЕС до 21 март, когато е насрочено следващото заседание на Европейския съвет. Това съобщи говорител на комисията след днешната среща в Египет между председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и британския премиер Тереза Мей.

Британското правителство обмисля различни опции за Брекзит

По думите на говорителя двамата събеседници са имали "поредната конструктивна среща". Те са обсъдили работата на своите преговорни екипи от последните дни. Бил е отчетен "добър напредък" по въпросите, свързани с политическото изявление към споразумението за британското оттегляне, обхвата на бъдещите отношения и допълнителните уверения около приложението на предпазната мярка за ирландската граница.

ЕС и Великобритания продължават преговорите, все още няма напредък

Утре главният преговарящ на ЕС Мишел Барние отново ще приеме в Брюксел британския преговорен екип, уточни говорителят. Засега съобщенията за удължаване на срока на британското оттегляне са само предположения, коментира говорителят в отговор на въпрос. Засега не говорим за това - за да има удължаване, първо то трябва да бъде поискано от Лондон и одобрено единодушно от останалите държави в ЕС. Това не се е случило. Работим с разбирането, че Великобритания напуска на 29 март и оставаме в готовност бързо да приемем необходимите решения, допълни той. 
БТА