/ БГНЕС

Една от жертвите на терористите, нападнали невинни хора в Лондон в събота вечер, е канадка. Криси Арчибалд е първата идентифицирана сред седмината загинали при бруталната атака, пише NOVA.

Младата жена издъхнала в ръцете на годеника си, след като била пометена от вана убиец на „Лондон Бридж”. „Скърбим за нашата красива и обичана дъщеря и сестра. В сърцето й имаше място за всички. Тя вярваше, че всеки човек трябва да бъде ценен и уважаван”, казват най-близките й, цитирани от
ВВС.


Българин е ранен при нападенията в Лондон

Те разказват, че Криси дълго време работела в приют за бездомни хора в Канада, преди да се премести в Европа, за да живее с любимия си.

„Молим всички да почетат паметта на нашето момиче като направят своята общност едно по-добро място. Помогнете на някой приют за бездомници. Кажете им, че Криси ви изпраща”, призова семейството на убитата канадка. Годеникът й Тайлър Фъргюсън се обадил на сестра си Каси веднага след трагедията.

7 жертви и десетки ранени при терористичен акт в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Чувах риданията му, докато беше там, на моста, сам и се опитваше да осъзнае случилото се. Това ме разкъса”, споделя Каси. Тайлър и Криси живеели в Холандия, където младият мъж работел като счетоводител. Пристигнал в Лондон за около седмица заради служебни ангажименти. Любимата му решила да прекара уикенда при него.

Щастливите влюбени се сгодили преди няколко месеца. Тайлър предложил брак на Криси, веднага след като тя се преместила да живее при него в Холандия. Канадският премиер Джъстън Трюдо също изрази дълбокото си съжаление за това, че негова сънародничка е сред жертвите.

nova.bg