"Моля за малко търпение. До 10 дни ще дам всички подробности за случилото се с мен". Това каза сръбският тенисист Новак Джокович след срещата си в Белград със сръбския президент Александър Вучич, предаде БГНЕС.

В началото на разговора Джокович "благодари за топлия прием и уточни, че е искал да се срещне с Вучич преди всичко като обикновен сръбски гражданин". "Имах нужда да благодаря. Вие като президент ми дадохте огромна подкрепа, както и останалите институции. По време на неприятните събития, когато бях сам при задържането ми и когато бях изправен пред множество проблеми и предизвикателства, не се чувствах самотен. Имах подкрепата на семейството, народа, хората от региона, от света. Най-малкото, което мога да кажа, че това бе неочаквано. Вие като президент нямахте никакво задължение да ми дадете такава подкрепа, но искам да чуете лично от мен, че съм много благодарен за подкрепата", каза още Джокович.

След срещата Вучич каза, че в президентството никога не имало такъв интерес към госта. Всички са се интересували - от готвача до последния човек в администрацията.

Според президента никой не трябва да се съмнява, че Джокович ще изпревари Надал, Федерер и всички. Вучич благодари на Джокович, че е прославил Сърбия по целия свят и уточни, че всички служителки в президентството са очаквали с нетърпение срещата си с тенисиста.

Припомняме, че Джокович не участва на Откритото първенство на Австралия през януари, след като не бе допуснат да влезе в Австралия, тъй като не е ваксиниран срещу COVID-19. Решението на граничните власти доведе до съдебна битка между Джокович и правителството на страната, но в крайна сметка Федералният съд на Австралия потвърди решението на имиграционния министър Алекс Хоук за отнемане на визата на сърбина и той бе депортиран. Казусът с Джокович предизвика много емоции по света, като неговият баща Сърджан обвини Австралия в политическа атака срещу сина му и заяви, че "няколкостотин милиона души от Запада не могат да понесат, че Новак е най-добрият спортист в света".
Впоследствие един от двамата големи съперници на Джокович - Рафаел Надал - спечели турнира и изпревари сърбина и Роджър Федерер по титли от Големия шлем. Надал вече има 21 трофея от най-престижните турнири. 
БГНЕС