Косовската полиция съобщи за два взрива в Северно Косово снощи след полунощ, като няма данни за пострадали, съобщават косовските медии.
Заместник-директорът на полицията за Северно Косово Ветон Елшани каза пред КосоваПрес, че една от експлозиите е била в северната част на Косовска Митровица, а другата – в околностите на град Звечан. 

По думите на Елшани въпреки взривовете ситуацията в Северна Митровица и други общини на север в Косово е била спокойна през нощта и че продължава да е такава и днес.

Косовските сърби организират ежедневни протести в общините Звечан, Лепосавич и Зубин поток в Северно Косово, където за кметове бяха избрани етнически албанци след бойкот от страна на сърбите. Искрата на напрежението се разпали на 26 май, когато косовски сърби се опитаха да попречат на кметовете да влязат в общинските сгради и да поемат задълженията си. На 29 май се стигна до сблъсъци между протестиращи, полиция и военни на мироопазващите сили на НАТО в Косово КейФОР, при които бяха ранени около 30 войници от КейФОР и около 50 косовски сърби. 

Косовските сърби, както и официален Белград, не признават обявената през 2008 г. независимост на Косово.
Магдалена Димитрова/БТА