/ Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп предупреди вчера, че има риск заплахите на Иран да се обърнат срещу ислямската република.

Тръмп: Иран си играе с огъня

Става дума за изявлението на иранските власти, че ще обогатяват уран над забранения от иранското ядрено споразумение лимит.

"Внимавай със заплахите, Иран. Те може да се обърнат срещу вас по начин, който не сте виждали досега", написа в Twitter Тръмп.
 

Изявлението на Техеран във връзка с обогатяването на уран, направено въпреки предупрежденията на враговете на Иран и на неговите партньори, бе направено на фона на и без това силното напрежение с Вашингтон. То предизвика опасения от разгаряне на конфликт в стратегическия регион на Персийския залив.

Войната между Иран и САЩ чука на вратата

Мярката бе оповестена в съвета на министрите от иранския президент Хасан Рохани, който повторно изказа недоволството си от Съединените щати, Европа, Китай и Русия, които държи отговорни за сегашната ситуация около подписаното през 2015 г. във Виена иранско ядрено споразумение, отбелязва Франс прес.

Иран: Кибератаките на САЩ не постигнаха успех

Ръководителите на дипломацията на Европейския съюз, на Франция, Германия и Великобритания призоваха във вторник Техеран да се откаже от решението си да обогатява уран над допустимия от ядрената сделка лимит и да се въздържа от предприемането на нови мерки, които биха довели до нейното отслабване.
БТА