/ iStock/Getty Images
Най-малко 11 души загинаха при изтичане на отровен газ в йорданския пристанищен град Акаба, ранените са около 250, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес и Франс прес.

Видеозапис, показан от държавните медии, показва как кран вдига голяма цистерна от камион и след това я изпуска на палубата на кораб, предизвиквайки появата на жълт дим. Работещите на пристанището побягват надалеч.

 
Дирекцията по обществена сигурност съобщи, че по време на транспортиране на контейнер с газ се е получил теч. Службата не съобщи какво е съдържал контейнерът, но уточни, че властите са отцепили района, след като ранените са били отведени в болници. Изпратени са специалисти, които да се справят със ситуацията.

Държавната телевизия "Мамлака" съобщи, че 199 от пострадалите все още са в болниците.

Д-р Джамал Обейдат, представител на местните здравни власти, призова хората да останат по домовете си и да затворят прозорците и вратите. Най-близкият жилищен район е на 25 километра.
 
Акаба е едно от основните пристанища на Червено море и единственото морско пристанище на хашемитското кралство, през което минава по-голямата част от вноса и износа на страната, припомня АФП.
БТА