/ iStock/Getty Images
Датските власти взеха решение всички детски градини, училища и университети да спрат работа за две седмици от понеделник като част от мерките срещу разпространението на коронавируса, предаде Франс прес.

Освен това всички служители в държавния сектор, чиито дейности не са изключително важни, ще бъдат бъдат пуснати в отпуск, съобщи датският премиер Мете Фредериксен, цитирана от Ройтерс.

Унгария обяви извънредно положение заради коронавируса

В Дания регистрираните случаи на коронавирус вчера станаха 514, след като от понеделник се увеличиха десет пъти. По думите на здравния министър Магнус Хойнике това е "най-драматичното нарастване, установено в Европа".

Фредериксен заяви, че правителството подготвя извънредно законодателство, по силата на което да бъдат забранени всички мероприятия на закрито с повече от сто присъстващи. Властите призоваха временно да спрат работа и нощните клубове и дискотеките, отбелязва ДПА.

Превантивни мерки в ООН заради коронавируса

"Искам да призова всички семейства, които имат възможността от утре да не пускат децата си навън, да го направят", каза още Мете Фредериксен.

Библиотеките и културните центрове ще спрат работа от утре, отбелязва Франс прес.
БТА