Китайска фармацевтична компания създаде бърз тест за откриване на британската разновидност на коронавируса
Китайска фармацевтична компания създаде бърз тест за откриване на британската разновидност на коронавируса / ThinkStock/Getty Images
Китайската фармацевтична компания BGI Genomics към  Yinyuan Pharmaceutical Technology създаде бърз тест за откриване на "британския" щам на коронавирусната инфекция, съобщи ТАСС.

Отбелязва се, че разработеният комплект позволява откриване на новия щам на инфекцията в рамките на един час, ако се изисква неговата идентификация след получаване на положителен резултат за COVID-19.



Експресният тест използва ARMS-qPCR метод (усилване на на рефрактерна мутационна система), който помага да се идентифицират мутиралите вирусни щамове за възможно най-кратко време.

Великобритания с рекорден брой новозаразени, отдават го на новия щам на COVID-19

На 14 декември ръководителят на Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви, че британски учени са идентифицирали нов, мутирал тип коронавирус, който се разпространява по-бързо от известните щамове. Британският премиер Борис Джонсън заяви, че новата мутация на коронавирус е 70% по-инфекциозна от другите видове вирус. Тази седмица страната обяви национален локдаун до средата на февруари.

Превод и редакция: DarikNews