Българка жертва на лекарска грешка в Канада, забравили метална скоба в нея
Българка жертва на лекарска грешка в Канада, забравили метална скоба в нея / Thinkstock/Getty Images

Български лекари излекуваха канадска жителка, родом от България. В Канада не й обърнали внимание и не й повярвали, че не е добре. Жената се прибрала в България, където открили, че в нея е забравена метална скоба. Това съобщава в. National Post, цитиран от „Фокус”.

Капка Петров
не чувствала глад, никога. Тя трябвало да помни да се храни, за да оцелее. Животът й се променил от мъчителни стомашни болки, появили се след операция на жлъчката през 2009 г. След това тя се нуждаела от помощ да се изкъпе, да се облече, дори да яде.

Канадските лекари не й помогнали, те дори не й повярвали. Отчаяна в търсенето на решение след осем хоспитализации, 40-годишната майка се връща в България. Тук лекарите откриват причината за болката - метална скоба, държаща различни органи, включително главния нерв на черния й дроб и артерия, вкарана дълбоко в стомаха. Хирургът по погрешка я забравил през 2009 г.

Тя е една от многото канадци, станали жертва на нараняващи лекарски грешки. При това забравянето на чужд предмет в пациент по време на операция е една от 15-те предвидими и предотвратими грешки, отбелязва изданието.