Българи в цял свят подкрепиха протестите в България
Българи в цял свят подкрепиха протестите в България / Sofia Photo Agency

Българи в канадския град Монреал се включиха във вчерашната акция #ДАНСwith me Global, която се проведе в 25 града по света в знак на солидарност с продължаващите 31 дни антиправителствени протести в България. Това съобщи канадският информационен сайт MediaCoop, цитиран от БТА.

"Участваме в световна инициатива в подкрепа на приятелите ни в България, страната ни, която се бори срещу корупцията и срещу олигархията", казва Райна Александрова. Тя организира проявата в Парк Лафонтен, събрала 25 души. "На българите им дойде до гуша от корупция в управлението и от липсата на прозрачност, които продължават от разпадането на СССР преди 23 години", казва участничката в инициативата Светла Търнин.

Няколко десетки българи, живеещи в района на Лос Анджелис, вчера се събраха пред генералното консулство на България в града, за да изразят подкрепа за протестиращите сънародници в родината и по света, съобщава сайтът Булгарика (Българи в Калифорния).

Мирният протест в "южната столица" на Калифорния бе с основни искания "да се спре престъпното управление на тройната коалиция БСП-ДПС-АТАКА" и искане за "незабавна оставка на правителството "Орешарски". Подобно на протеста в България и тук митингът беше мирен, с лозунги и плакати.

Сънародниците ни в Ел Ей направиха собствена класация за ръководни политици от целия политически спектър в България по модела на Холивудските награди "Златните Малинки 2013".