Буш благодари на семействата на американски военни
Буш благодари на семействата на американски военни / netinfo

Президентът на САЩ Джордж Буш похвали американските военни и специално благодари на семейства на военнослужещи, които са превърнали скръбта от загубата на свой близък в прояви на състрадание към други хора, предаде Асошиейтед прес.

За мнозина роднини на американски военнослужещи, военната служба означава да си стегнат багажа и да заминат някъде с минимално предварително предупреждение, да живеят в чужда страна или да загубят член на семейството, който служи в чужбина, каза Буш в седмичното си радиообръщение.

Буш е записал обръщението си в петък, а след това е заминал с президентския хеликоптер в резиденцията в Кемп Дейвид със съпругата си Лора, дъщеря си Джена и тъща си Джена Уелч. Той ще отпразнува Коледа със семейството си в резиденцията в планините Катоктин, щата Мериленд, а след това ще отпътува за ранчото си в щата Тексас.

"Тази Коледа много хора ще са на празничната трапеза и в мислите им ще са близките им хора, които са на другия край на света. Тези семейства заслужават благодарността и молитвите на цялата ни нация", каза Буш в радиообръщението си.