Бурни ветрове създадоха транспортен хаос в Европа и взеха жертви. Жена загина в автомобила си в Белгия след падане на дърво. Три са жертвите на бурята в Холандия, съобщи Ройтерс, позовавайки се на полицията. Те са загинали вследствие на инциденти с паднали дървета.

Училищата на много места в Германия останаха затворени, подготвяйки се за зимна буря, която се очаква да се разрази от запад с обилен снеговалеж, дъжд и силен вятър, предаде Асошиейтед прес.
СНИМКИ: Бурни ветрове в България 

Властите предупредиха хората, особено в западна и северна Германия, да не излизат от домовете си днес, ако е възможно. Германските железници заявиха, че много влакове ще се движат по-бавно заради бурята и се очакват закъснения.
В северна и южна Германия станаха множество автомобилни катастрофи заради обилния снеговалеж и хлъзгавите пътища. Влаковете в провинция Северен Рейн-Вестфалия са спрени до второ нареждане заради силната буря "Фридерике", която минава през района, посочва ДПА.

Мюнхенското летище заяви, че заради лошото време са отменени осем полета към и от Берлин, Хамбург, Дюселдорф и Кьолн, посочва ТАСС. През деня може да бъдат отменени още полети в Мюнхен. Не се изключва да бъдат отменени полети и в Берлин. Метеоролозите предупредиха, че на някои места в Германия скоростта на вятъра може да достигне 160 км/ч.

Бурни ветрове връхлетяха Великобритания, където хиляди домове останаха без електричество в югоизточна Англия, отбелязва Асошиейтед прес. Ветровете със скорост до 110 км/ч повредиха част от електрическата мрежа на влаковете и повалиха дървета върху релсите, предизвиквайки големи закъснения на железопътния транспорт. Някои услуги на лондонската гара "Кингс крос" бяха нарушени.
Пътната обстановка в части на Шотландия е крайно опасна. Властите предупредиха шофьорите да не пътуват заради бурния вятър, обилния снеговалеж и заледяването.
По-рано днес бе съобщено за училищен автобус в Белгия, попаднал под скършено дърво. В автобуса пътували 16 деца, но за щастие са останали невредими. Скоростта на вятъра на отделни места в страната достигна 110 км/ч., нанесени са материални щети.

Белгийското пристанище Гент беше затворено заради силните ветрове, връхлетели Белгия, Холандия и Германия. Белгия обяви оранжев код - втората най-висока степен на тревога за буря - в северните райони, а в столицата Брюксел се наложи на някои места да бъдат спрени трамваите и бяха затворени някои обществени паркове.
В няколко белгийски града бурята изкорени дървета. Движението на международното летище "Завентем" почти не беше нарушено.

Амстердамското летище "Схипхол" бе затворено напълно няколко часа за полети заради силната буря. Управата на летището съобщи в Туитър, че то спира да обслужва излитащи и кацащи полети до второ нареждане. По-рано авиокомпания Ер Франс-Ка Ел Ем (Air France-KLM) отмени 228 полета по европейски маршрути от и до "Схипхол".
Холандската национална железопътна компания съобщи, че всички влакове са спрени. Главната жп гара в Хага е затворена поради опасения, че части от новия й стъклен покрив може да бъдат отнесени от силния вятър.
Холандският метеорологичен институт обяви червен код - най-високата степен на предупреждение за лошо време - в някои райони и каза, че вятърът е достигнал скорост от 140 км/ч в южното пристанище Хук ван Холанд.
БТА