/ Gulliver/Getty Images
Меган, която е бременна с второто им дете остана у дома и той бе сам на сцената
Британският принц Хари беше аплодиран бурно, на крака, след като изрази дълбока благодарност към работещите на първа линия срещу новия коронавирус и призова американците да проявят състрадание в речта си на благотворителен концерт за равноправно разпределение на ваксините срещу COVID-19, съобщи електронното издание Мейлонлайн.

Хари и Меган се включват в благотворителния концерт „Vax Live“

Принц Хари беше сред звезди като Дженифър Лопес, Селена Гомес и Бен Афлек на концерта „Vax Live“ само за ваксинирани зрители в Лос Анджелис, организиран от "Глобал ситизън".
 


Това беше първата публична изява на принц Хари в САЩ след погребението на дядо му принц Филип и след като Хари и съпругата му Меган Маркъл дадоха сензационното си интервю пред Опра Уинфри миналия месец.

Папараци уловиха бременната Меган на разходка, гушнала Арчи (ВИДЕО)

Хари и Меган са председатели на кампанията „Vax Live“, чиято цел е да накара хората по света да имат доверие на ваксините и да съдейства на усилията всички желаещи да имат достъп до такива ваксини.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amore Royal (@amore_royal)



Очакваше се двамата да бъдат на сцената на концерта, но Меган, която е бременна с второто им дете, си остана у дома и принц Хари бе сам на сцената на стадиона в Лос Анджелис.
 


"Събираме се заедно, защото тази пандемия не може да свърши, ако не действаме колективно с безпрецедентна решимост в името на човечеството", каза британският принц Хари.
 


Концертът ще бъде излъчен на 8 май по тeлевизионните канали Ей Би Си, Си Би Ес, Фокс, Ютюб и радиостанция айХартМедия и целта му е да се наберат дарения, за да се подпомогне ваксинирането на 27 милиона лекари и медицински служители по света.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Telegraph (@telegraph)



В кампанията участват и политици от цял свят, сред които са президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис, френският президент Еманюел Макрон, премиерите на Канада и Хърватия Джъстин Трюдо и Андрей Пленкович, както и знаменитости като Гейл Кинг, Джими Кимъл, Оливия Мън, Шон Пен, Бен Афлек.
 


Водеща беше Селена Гомес, а Дженифър Лопес беше хедлайнер на концерта. 
БТА