Британската полиция заяви, че е възможно броят на убитите при вчерашното разбиване на самолет на авиошоу в Южна Англия да достигне 11 души, предадоха АП и ТАСС.

Изтребителят „Хоукър хънтър” не успя да изпълни лупингова фигура и се вряза в няколко коли близо до град Шоръм бай Сий. До момента данните бяха за седем убити и 15 ранени.

Полицейски източник заяви, че спасителните екипи измъкват тела от мястото на катастрофата и е възможно да нарасне броят на убитите.

Изтребител се разби на магистрала по време на авиошоу в Англия

По-рано днес стана ясно, че пилотът на самолета, разбил се вчера по време на авиошоуто Шоръм във Великобритания, е жив, но състоянието му е критично. Пилотът на изтребителя-бомбардировач „Хокър хънтър” е в критично състояние в болница след катастрофата в град Шоръм бай Сий.

Изтребителят, който изпълнявал фигура от висшия пилотаж, не успял да завърши един от елементите й и се врязал в автомобили, движещи се по главен път А-27.

Изтребителите „Хокър хънтър” са на въоръжение в британските военновъздушни сили от началото на 50-те години до началото на 90-те. В някои страни обаче експлоатацията им продължава до съвсем неотдавна. Последният самолет от тази серия е снет от въоръжение през 2014 г. в ливанските военновъздушни сили, допълва ТАСС.

Източник: БТА