/ iStock/Getty Images
Дания регистрира 1170 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, предаде ТАСС.

Общият брой на заразените с вируса е вече 168 711, съобщи датският Държавен институт за борба с инфекциозните заболявания. През последното денонощие в страната са регистрирани 29 нови смъртни случая, починали от усложнения във връзка с вируса.

Дания удължи ограничителните мерки до 17 януари

Общият брой на починалите от вируса в Дания е вече 1374. Хоспитализираните са 937, като от тях в интензивни отделения са 136 души. Оздравелите са 136 598. В Дания са направени 10 743 276 теста за коронавирус.

Предвид бързите темпове на разпространение на вируса датските власти забраниха на 23 октомври на едно място да се събират повече от десетима души. Властите препоръчаха при възможност да бъдат носени маски на обществените места и забраниха продажбата на алкохол след 22:00 часа.

Всички датски общини наредиха затварянето на намиращите се на тяхна територия ресторанти, барове, киносалони, театри и салони за фитнес. От 17 декември в Дания са затворени всички търговски центрове, а от 21 декември не работят фризьорските салони и салоните за красота. Всички ограничителни мерки бяха продължени до 17 януари.

На 27 декември в Дания започна кампания за ваксиниране на населението.
БТА