Гардиън
Гардиън / iStock/Getty Images
Британският в. "Гардиън" ще съкрати до 180 служители поради икономическия шок, дължащ се на коронавирусната пандемия, предаде Франс прес.

Преструктурирането може да засегне до 110 места в търговския, рекламния и маркетинговия отдел и 70 в редакцията на изданието, уточнява вестникът на своя интернет сайт. Според главния редактор Катрин Вайнър и генералния директор на Медийната група "Гардиън" Анет Томас пандемията е довела до спад в приходите на изданието.

Гардиън е поредната британска медия, започнала преструктуриране поради пандемията, която доведе до спад на приходите от реклами и на физическите продажби. През януари Би Би Си обяви, че ще съкрати 450 служители в рамките на план за преструктуриране, който беше спрян по време на епидемията. Днес медията потвърди плана и обяви, че ще бъдат премахнати още 70 работни места поради "влошаване на финансовото положение".

Към тези 520 работни места се добавят други 600 позиции, които ще бъдат премахнати от регионалните клонове на обществената медия. На 7 юли британската пресгрупа Рийч, собственик на таблоидите "Дейли мирър" и "Дейли експрес" обяви, че ще съкрати 12 на сто от служителите си, или около 550 работни места