Британски вестници коментират скандалните записи на италианския премиер
Британски вестници коментират скандалните записи на италианския премиер / снимка: БГНЕС

Италианският премиер Силвио Берлускони изпадна в поредното неловко положение, пишат британските вестници. Аудиозаписи, направени от елитна компаньонка при една от срещите й, както тя твърди, с италианския премиер в резиденцията му в Рим, бяха поместени в онлайн изданията на италианския вестник "Република" и списание "Еспресо". На един от записите Берлускони казва на Патриция да го чака в "леглото на Путин", докато той си взема душ.

"Премиерът, проститутката Патриция и леглото на Путин" е заглавието на статията в "Индипендънт". Британският вестник пише, че все още не е ясно защо леглото носи името на руския премиер, но подчертава, че записите може би дават представа за това как Берлускони е прекарал нощта на 4 ноември 2008 г., когато останалата част от света е чакала да види дали Барак Обама ще спечели изборите. Адвокат на Берлускони незабавно оспори достоверността на записите и ги окачестви като "продукт на въображението".

"Таймс" отбелязва, че италианският премиер не е коментирал появата на записите. От един от тях става ясно, че Д'Адарио не е получила за срещите си 5000 евро.

"Гардиън" отбелязва, че скандалните записи имат и друг аспект, който може да се окаже полезен за Берлускони. Те внушават, че 72-годишният политик-милиардер, който имаше рак на простатата, все пак има забележителна сексуална активност. Остава да видим дали това ще предизвика у обикновените италианци повече възхищение или повече критика, пише "Гардиън".