/ Guliver/Getty Images
Три от най-популярните боливудски актриси бяха разпитани в събота по мащабно наркоразследване в Индия, разтърсило филмовата индустрия в страната, съобщиха световните агенции.

Актрисите Дипика Падуконе, Шрадха Капур и Сара Али Хан бяха показани по местните тв канали да влизат за разпит в сградата на Бюрото за контрол на наркотиците в Мумбай.

Бюрото разследва евентуалната употреба на наркотици в Боливуд вече близо месец, след смъртта през юни на популярния актьор Сушант Сингх Раджпут. Поне петдесет души, свързани с филмовата индустрия, са в радара на разследването, цитира ДПА местен тв канал.

Падуконе е сред най-високоплатените актриси в индийската киноиндустрия, по света е популярна и с ролята си във филма "Трите хикса: Завръщането на Ксандър Кейдж" от 2017 г. с Вин Дизел. Срещу нея няма повдигнати обвинения, но е повикана за разпит, защото името й се е появило по време на разследването за връзки на филмовата индустрия с наркокартели, съобщи тв каналът Ен Ди Ти Ви. Разследващите я питали дали е разпространявала забранени вещества, след прехванати нейни съобщения в "Уотсап".

Мениджърът на Дипика Падуконе бе разпитан в петък. Режисьорът Каран Джохар пък излезе в декларация, че обвиненията за употреба на наркотици на организирано от него в дома му парти през юли са "фалшиви и безпочвени". Изявлението му дойде, след като в социалните медии се завъртя стар запис от парти в дома му.

След смъртта на актьора Раджпут, познат и на българската аудитория от сериала "Завинаги свързани", полицията в Мумбай първоначално съобщи, че той е починал при инцидент. Според местни медии се е самоубил. Сега федералната полиция разследва нарковръзка в смъртта му. По-рано този месец беше арестувана актрисата Риа Чакраборти, която излизаше с Раджпут, по обвинение в активно участие в наркоорганизация, свързана с доставки на наркотици. Актрисата и брат й са в затвор в Мумбай.
БТА