/ БГНЕС, архив
Премиерът Бойко Борисов е в Берлин, където днес ще разговаря с германския канцлер Ангела Меркел. По време на срещата се очаква се да бъдат засегнати темите за сигурността, охраната на границите, мигрантския натиск и приемането на България в Шенген и еврозоната.
 
Вчера Борисов разговаря с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, който поздрави Борисов за третия му мандат начело на правителството. На срещата двамата се съгласиха, че е от взаимен интерес да продължат да се развиват и задълбочават взаимоотношенията между двете страни.
 
Германският президент към Борисов: Европа има нужда от вас

Борисов подчерта, че страната ни ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа в приоритетни за България области като подготовката на европредседателството, сигурността и охраната на границите, инвестициите и дуалното образование.
 
Преди да отпътува за германската столица Борисов беше на посещение в Париж, където вчера се срещна с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец.
 
Бойко Борисов на среща с френския президент Еманюел Макрон (СНИМКИ)

Френският държавен глава обеща на България подкрепа за приемането ни в еврозоната и Шенген, когато страната ни изпълни всички необходими критерии. Еманюел Макрон прие поканата да посети страната ни през август.
БНТ