Ево Моралес
Ево Моралес / Gulliver/Getty Images
Бившият боливийски президент Ево Моралес посочи бившия си министър на икономиката Луис Арсе за кандидат-президент на партията си Движение за социализъм на предстоящите президентски избори, предаде ДПА.

Моралес, който в момента е в изгнание в Аржентина, посочи също бившия си външен министър Давид Чокеуанка за кандидат за вицепрезидент на своята партия на изборите на 3 май. И двамата кандидати принадлежат към коренното население - индианското племе аймара.

Ево Моралес: Ако се върна в Боливия, ще сформирам въоръжени милиции

"Луис Арсе и Давид Чокеуанка са комбинация от научно ноу-хау и вродено познание, те представляват единство между града и селото, между тялото и душата", написа Моралес в Twitter.

Моралес претендираше, че е спечелил четвърти мандат на редовните президентски избори на 20 октомври миналата година. Твърденията за изборни измами обаче доведоха до седмици на съпроводени от насилие протести, принудили първият боливийски президент представител на коренното население да подаде оставка и да замине в изгнание първо в Мексико, а след това в Аржентина, припомня ДПА.
БТА