Бивше гадже изнудва туркиня от Фемен с горещи снимки
Бивше гадже изнудва туркиня от Фемен с горещи снимки / БГНЕС, архив

Туркиня, членуваща в известната протестна група Фемен твърди, че бивше нейно гадже я изнудва с нейни голи снимки и видеозаписи, на които е заснел тайно как правят секс, съобщи в. "Тудей`с Заман".

27-годишната жена, спомената само с инициалите Д. Д., информирала своите адвокати за изнудването, съобщава информационната агенция Доган.

Д. Д. потвърди новината чрез адреса си в социалните мрежи, където написа, че 33-годишен мъж, с когото имала връзка в продължение на три месеца през последното лято, й изпратил съобщение със заплашителен характер:"Имам много горещи видеозаписи и снимки с тебе. Мога да ги споделя с всеки в Турция".

В интервю за агенция Доган Д. Д. уточнила, че и снимките, и видеозаписите били правени тайно, без нейното знание: "Подадох оплакване. Правосъдната система ще му държи сметка за този грозен инцидент", казала тя.

Като една от първите туркини във Фемен Д. Д. е участвала в няколко протеста на голи до кръста жени срещу политици. През декември 2013 г. тя беше заснета на истанбулска улица с турското знаме и призив "Не на войната!", изписан на гърдите й. Преди да съобщи, че от октомври вече не е член на Фемен, Д. Д. участва и в протест срещу турския вицепремиер Бюлент Арънч, който предизвика широко обществено недоволство с твърдението си, че "целомъдрените жени не трябва да се смеят на публични места".

Фемен е създадена през 2008 година в Украйна като група за протести. Организацията придоби международна известност след протести на голи до кръста млади жени срещу секстуризма, сексизма, международни агенции за бракове и редица други социални, национални и международни болести. Фемен откри своята дейност в Турция през октомври 2013 година.

Източник: БГНЕС