/ БГНЕС
Министерството на правосъдието в Берлин е разпоредило на столичната прокуратура да окаже правна помощ на Русия и да предостави информация за здравословното състояние на Алексей Навални, но само ако той е съгласен. Информация по този въпрос беше публикувана днес в профила на берлинската прокуратура в Тиутър.

България участва в обмяна на информация по случая Навални

Прокуратурата на Берлин е упълномощена да окаже правна помощ по искането на руската страна и да предостави информация за здравословното състояние на Навални, при условие че той е съгласен, пише в съобщението.

Die Zeit: Навални е оцелял случайно, отровен е с невиждан досега тип Новичок

От ведомството отбелязват, че на този етап не е възможно да бъде предоставена допълнителна информация по въпроса.

Правосъдното министерство на Берлин получи на 4 септември от федералните власти на Германия запитване от Генералната прокуратура на Русия по инцидента с Навални. Случаят се разследва от берлинските органи, тъй като потърпевшият е на лечение в столична клиника, уточнява РИА Новости.

Навални се възстановява, вече може да говори

Генералната прокуратура на Русия е поискала отговор на почти 20 въпроса, свързани с лечението на Навални, диагнозата и резултатите от експертизата, както и да бъде предоставено копие от медицинския картон на пациента и биологичен материал за сравнителни изследвания.
БГНЕС