/ БГНЕС
Неидентифицирани нападатели пребиха активист, провеждащ кампания в подкрепа на руския опозиционен лидер Алексей Навални в уралския град Челябинск, съобщиха колегите му в четвъртък.

Алексей Барабошкин, местният координатор на Навални, е бил „нападнат от неизвестни нападатели“ късно в сряда, след като е получавал заплахи в продължение на няколко седмици, пише предизборният му офис в Telegram.

Навални се възстановява, вече може да говори

Публикуват негова снимка с натъртено и кървящо око.

Навални се лекува в Германия за отравяне с Новичок при инцидент, предизвикал международно осъждане и заплаха от санкции срещу Русия.

Die Zeit: Навални е оцелял случайно, отровен е с невиждан досега тип Новичок

Критикът от Кремъл води национална кампания, целяща да изтласка управляващата партия при вота този уикенд за регионални и местни събрания.

Лекарите подозират, че активистът в Челябинск е получил фрактура на черепа и сътресение, според медицински документ, публикуван от екипа му, който казва, че нападателите не са взели парите или телефона му.

Говорител на полицията в Челябинск заяви, че служителите извършват проверка, след като са получили сигнал от болницата, съобщи РИА Новости.

България участва в обмяна на информация по случая Навални

Жителите на Челябинск в неделя ще гласуват за регионални и общински депутати. Предсрочното гласуване ще започне в цялата страна от петък, за да се намали рискът от коронавирус в избирателните секции, докато опозиционните активисти се опасяват, че това ще улесни фалшифицирането на резултатите.

Регионалните кампании за Навални съобщават за множество заплахи и актове на сплашване, както и за редовни обиски в домовете им и задържания от полицията.
БГНЕС