/ Gulliver/Getty Images
Белият дом отрече разногласия между президента на САЩ Доналд Тръмп и Антъни Фаучи, главният инфекционист на страната.

Страхът и отчаянието пречат на научните изследвания на коронавируса

По-рано Белият дом предостави на медиите списък с погрешни твърдения, отправени от ръководителя на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на САЩ Антъни Фаучи по темата за коронавируса.

Според радио NPR, в разпространения документ се казва, че "няколко представители на Белия дом са загрижени за броя на грешките на д-р Фаучи". Главният инфекционист на САЩ многократно публично отрече изявленията на Тръмп и не се появява на брифинги от работната група на администрацията за борба с коронавируса, въпреки че дава интервюта и говори в Конгреса.

Американски щати се отказват от облекчаване на мерките срещу COVID-19 заради нарастване на новите случаите

"Д-р Фаучи и президентът винаги са поддържали много добри отношения", заяви говорителят на президента Кейли Макинани на брифинг в понеделник. "Отговорихме на много конкретни въпроси, които ни бяха зададени: Вашингтон поуст попита дали президентът е заявил, че д-р Фаучи е направил грешки, и ние отговорихме на това, което ни беше зададено", обясни Макинани.

В САЩ, според университета на Джон Хопкинс, с коронавирус са заразени повече от 3 милиона души, повече от 133 хиляди са починали.
БГНЕС