Башар Асад: Оставам на поста си до 2021 година
Башар Асад: Оставам на поста си до 2021 година / БГНЕС, архив

Сирийският президент Башар Асад няма намерение да напусне поста преди 2021 година, пише американският вестник „Ню Йорк таймс" в електронната си версия.

Изданието отбелязва, че тази позиция Асад е изразил на среща с журналисти и аналитици от САЩ и Великобритания, състояла се вчера в Дамаск.

Кадрите с раненото дете от Алепо са фалшиви според Асад

Той посочил, че подкрепата на метежниците в страната му от страна на Запада е грешка, а отговорността за войната в Сирия носят най-вече Вашингтон и привържениците на радикалния ислям.

В публикацията се посочва, че Асад изключил възможността за политическа трансформация в държавата, преди правителствените сили да удържат победа във войната, а също че не смята да напуска поста си, преди да изтече третия му мандат през 2021 година.

Той също изразил увереността си, че правителствените сили са способни да възвърнат контрола си върху цялата територия на страната.

Асад: Сирийската криза е конфликт между Запада и Русия

Асад изтъкнал още, че Западът се стреми към смяна на режима в Сирия. „Главната причина е отстраняване на правителството. Правителството не отговаря на критериите на САЩ", посочил на срещата президентът на Сирия.

Източник: БГНЕС