Джефри Ръш
Джефри Ръш / Gulliver/Getty Images
Издателството на австралийски вестник обжалва съдебно решение, че в поредица негови статии е бил оклеветен носителят на "Оскар", актьорът Джефри Ръш, предаде ДПА.

През месец май съд в Сидни постанови "Нейшънуайд нюз" - издателството на таблоида "Дейли телеграф, да плати 2,9 милиона австралийски долара (2 милиона щатски долара) обезщетение на Ръш, след като вестникът публикува редица статиии, в които се твърди, че 68-годишният актьор е имал неприлично поведение спрямо актриса.
 


Двудневното изслушване на обжалването на съдебното решениe, че Ръш е бил оклеветен и трябва да получи обезщетение, започна днес във федерален съд в Сидни.

Том Блакбърн, адвокатът на притежаваното от Рупърт Мърдок издателство, заяви в съда, че няма доказателства Ръш да не е можел да работи или да е получил по-малко предложения за работа вследствие на накърнената му репутация. Адвокатите на актьора изтъкнаха, че кариерата му е пострадала и че репутацията му е била съсипана в резултат на публикуването на статиите.

И Яел Стоун обвини Джефри Ръш в сексуален тормоз


Джефри Ръш, който през 1997 г. получи "Оскар" за ролята си в "Блясък", бе изваден от актьорския състав на театралната постановка на "Дванайста нощ" на Шекспир след публикуването на статиите.

Излезлият в началото на годината по екраните филм "Момчето буря" с участието на Ръш се провали в бокс-офиса.
БТА