Алберто Фернандес
Алберто Фернандес / БГНЕС
Аржентинските работници, уволнени без основателна причина, ще получават двойна компенсация. Това се посочва в указ, обявен този уикенд, предаде Ройтерс.

Според указа в случай на уволнение без основателна причина за периода на действие на този декрет засегнатите работници ще имат право да получат двойно на съответстващата компенсация, определена от сегашния закон.

С решение на президента Алберто Фернандес е обявено извънредно положение по въпросите със заетостта, за да се спре задълбочаването на трудовата криза, се посочва в прессъобщение, с което е обявен указът.

Лявоцентристът Алберто Фернандес зае президентското кресло на Аржентина

Алберто Фернандес встъпи в длъжност като президент на Аржентина във вторник, връщайки страната в групата на държавите с ляв политически уклон. Той обеща край на мерките в подкрепа на бизнеса на предшественика си Маурисио Макри на фона на инфлация над 50 процента, нарастваща бедност и затруднен икономически растеж.

В сряда министърът на икономиката каза, че мерките за затягане на финансите на Макри не са били успешни и че новата администрация ще постави акцент върху растежа.

Аржентина избра за президент Алберто Фернандес

Безработицата в Аржентина нарасна до 10,6% през второто тримесечие на годината, което е с един процентен пункт повече, отколкото година по-рано, посочи правителството в прессъобщението, с което обяви указа.

Младите хора са особено силно засегнати, като при младите жени безработицата е 24%.
БТА