затвор
затвор / iStock/Getty Images
Началникът на полицейския участък в Аргао, провинция Себу, е арестуван, след като е бил заловен, че спи с една от задържаните жени, съобщава сайтът „The Freeman”.

Няколко полицейски служители подали сигнал в отдела за вътрешна сигурност, че началникът им Илдефонсо Миранда поддържа непозволени отношения със задържаната за наркотици Джийн Клодия де Гузман.

Шефът на полицията на Филипините оцеля при катастрофа с хеликоптер


Направеното от отдела за вътрешна сигурност разследване показало, че Миранда иДе Гузман прекарват заедно време извън полицейския участък. Те даже отишли заедно в град Себу, разположен на 2 часа път от управлението.
 


В крайна сметка Миранда е бил арестуван, като по време на акцията жената е намерена в служебната спалня на началника на полицейския участък. Миранда е заявил, че не се срамува от случилото се и единствената му грешка била, че се е влюбил в задържаната.

Спрямо него е повдигнато обвинение за подкуп и административно нарушение, което може да доведе до уволнението му от работа. Ако действията на Миранда бъдат доказани, от работа ще бъдат отстранени и наказани и всичките му подчинени.
БГНЕС