Анджелина Джоли отиде при бежанците в Гърция
Анджелина Джоли отиде при бежанците в Гърция / снимки: БГНЕС

Популярната актриса и посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли се срещна с бежанци от всички възрасти, настанени в пристанище Пирея. Холивудската звезда пристигна малко след 10.00 часа сутринта на летището „Елефтериос Венизелос" от Ливан, съобщава Нова телевизия.

Анджелина Джоли се срещна със сирийски бежанци в Ливан

На порт Е1 Джоли се срещна с афганистанско семейство бежанци, които ѝ описаха причините, поради които са напуснали страната си. Те разказаха на Джоли и за пътуването си до Гърция. След това актрисата разговаря с бежанците, които чакаха отвън.

Анджелина Джоли отиде при бежанците в Гърция
netinfo

Мигрант от Сирия избухна в сълзи, а Анджелина Джоли го потупа за кураж и погали 2-месечно бебе, което той държеше в ръцете си. Посланикът на добра воля на ООН напусна пристанището, без да прави изявления.

Анджелина Джоли посети бежански лагер в Турция

В програмата на Анджелина Джоли е предвидена среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас в палатата "Максиму", след което ще потегли за бежанския лагер "Диавана" край Солун и Идомени.

Програмата на звездата обаче търпи промени. Плануваното ѝ посещение на остров Лесбос бе предвидено за вторник в 21:00 ч., но в крайна сметка бе анулирано.

Анджелина Джоли отиде при бежанците в Гърция
netinfo

Източник: Novanews.bg