/ iStock/Getty images
Актьорът от хитовата поредица "Сам вкъщи" Кен Хъдсън Кембъл е диагностициран с тежката диагноза рак. Кембъл се появи като мъдрия Дядо Коледа в "Сам вкъщи" от 1990 г. с Маколи Кълкин.

iStock/Getty images

Той е на 61 години и бе диагностициран с рак на 27 октомври, след като лекарите откриха тумор, който "неуловимо е израснал в дъното на устата му и е започнал да навлиза в зъбите му".
 

Изявлението на страницата на звездата в GoFundMe обяснява, че той ще се подложи на 10-часова операция на 7 декември за отстраняване на тумора. Очаква се, че по време на операцията ще се наложи премахването на значителна част от челюстната му кост, заедно с лимфни възли, които ще се използват за подпомагане на възстановяването на нова челюст.

Кембъл също трябва да се изправи пред лъчева терапия, както и евентуално курс на химиотерапия в това, което се очаква да бъде изтощителен шестмесечен период на възстановяване.

Семейството на актьора стартира кампания за набиране на средства, за да се опита да помогне за покриването на "огромните“ разходи.
Агенция "Фокус"