/ Istock
Гръцките власти затварят за втори пореден следобед Акропола в Атина днес заради необичайно високите за сезона температури, предаде Асошиейтед прес.

Гръцкото министерство на културата каза, че цитаделата на хълма, която е най-популярният древен обект в Гърция, ще бъде затворена от 12:00 до 17:00 часа заради жегите.

В същия часови интервал ще бъдат затворени и всички други археологически обекти в гръцката столица. 
Хората, които са резервирали посещения за този период, могат да използват билетите си по-късно през деня, казаха от министерството.

Очаква се температурите да надвишат 40 градуса по Целзий в четвъртък в голяма част от Централна и Южна Гърция, включително по-голямата част от Атина, Цикладските острови и Крит.

Властите са в повишена готовност за горски пожари, които измъчват Гърция всяко лято.

Властите в Атина осигуряват обществени климатизирани зони и пуснаха вентилатори в средните училища, където се провеждат изпитите за края на годината и за кандидатстване в университета.

Много основни училища и детски градини в Гърция остават затворени днес, допълва в. "Катимерини". Министерството на вътрешните работи препоръча държавните служители от уязвими групи да работят дистанционно до края на седмицата.

Очаква се температурите да се понижат в петък и събота.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Магдалена Димитрова/БТА