/ iStock/Getty Images
Най-малко девет души пострадаха, някои от които сериозно, в испанския курортен град Марбеля, съобщиха местни медии. Автомобил, чийто шофьор изглежда е загубил контрол над управлението, се е забил в няколко тераси на барове на тротоара.

Вестник "Еспаньол" съобщи, че водачът е 30-годишен местен мъж, шофирал колата на родителите си. Той не се разглежда от полицията като свързан с тероризъм, отбелязва Ройтерс.

Според версията на в."Еспаньол" родителите на мъжа също са били в колата по време на инцидента. Полицията е задържала шофьора и води разследване. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни, но полицията се опитва да установи дали той не страда от някакво психично заболяване.

Разпространени в интернет кадри от мястото на инцидента показват пристигнали линейки и полицаи, както и сервитьори, които се опитват да помогнат на хората.

"Произшествието е станало следобед, когато районът е бил препълнен с обядващи клиенти", каза Раул Мороте, чието семейство притежава няколко ресторанта на популярния булевард. "Колата криволичеше и помиташе всичко по пътя си", каза Мороте пред АП. Той допълва, че е видял как спешните медици помагат на близо дузина души, много от които са били с облени в кръв крака.

Според свидетели шофьорът на автомобила е оказал съпротива при задържането му. Родителите му също се опитали да попречат на ареста на сина им.
БТА