/ ThinkStock/Getty Images
Въпреки че повечето хора вероятно могат да ви кажат името на всичките си части на тялото, много от тях не знаят какво точно правят те. От панкреаса през жлъчния мехур до храносмилателната система на човека, ново проучване установява, че почти трима на всеки четирима души (73%) не знаят какво правят много от техните органи или как работят.

Проучването на OnePoll сред 2000 души изследва респонденти колко добре познават телата си и установява, че повечето трябва да се върнат в час по биология, пише "Стъди файндс".

На респондентите е била показана диаграма на храносмилателния тракт и са били помолени да идентифицират местоположението и функциите на различни вътрешни органи. Въпреки че хората изглеждали доста уверени къде се намират различните органи, те били по-малко запознати с техните функции.

Близо 7 на всеки 10 души (69%) биха могли да идентифицират къде са тънките им черва, но само 44% биха могли да опишат точно какво правят.

65% биха могли да идентифицират дебелото си черво, но само 29% биха могли да кажат какво прави. Най-неточно идентифицираните органи включват панкреаса (45%) и жлъчния мехур (43%). Когато са били помолени да опишат техните функции, само 52% и 48% съответно са го направили правилно.
 
БГНЕС