Войната в Ливърпул набира скорост, Жилет срещу Хикс
Войната в Ливърпул набира скорост, Жилет срещу Хикс / netinfo
Съсобственикът на Ливърпул Джордж Жилет отново се обърна срещу партньора си Том Хикс, като подкрепи изпълнителния директор на клуба Рик Пари. Снощи Хикс поиска публично оставката на Пари, като му изпрати писмо, призоваващо го да прекрати деветгодишната си служба.

„Рик Пари има пълната ми подкрепа,” заяви днес Жилет. „Всяко решение той да бъде отстранен ще трябва да бъде одобрено от целия борд на директорите в Ливърпул, който не забравяйте, се състои от шест човека – мен, Фостър, Дейвид Муурс, самият Рик, Том Хикс и Том-младши.”

Жилет заяви категорично, че не е виждал писмото на Том Хикс до Рик Пари. Запознати твърдят, че Хикс е посочил причините да иска оставката, именно в това послание. Сред тези причини е твърдението на Рафа Бенитес, че Пари не е успял да привлече някои от големите имена, които са били в листата с желани футболисти, заради лоша комуникация. Хикс обвинява Пари още, че последният не е успял да реализира потенциала на Ливърпул от комерсиална гледна точка, както го сториха Манчестър Юн, Челси и Арсенал.

Самият Рик Пари, който видя писмото едва тази сутрин, заяви, че няма намерение да подава своята оставка.