Тонев: Трябва да играем с по-голямо самочувствие срещу големите
Тонев: Трябва да играем с по-голямо самочувствие срещу големите / netinfo
Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев изрази задоволство от престижното равенство 1:1 на железничарите с турския гранд Галатасарай в Холандия.

Босът на столичани обаче призова всички български клубове да играят с по-голямо самочувствие в двубоите си в Европа.

„Естествено, че съжалявам. В крайна сметка мачът трябваше да завърши с много по-голям резултат в наша полза. Радвам се от играта, която показа отбора. В никакъв случай не трябва да ни заблуждава това, че имаме някакви слабости и допускаме някакви грешки. Те трябва да бъдат изчистени до началото на първенството.”, коментира Тонев.

„Играхме с един от най-силните отбори не само около нас, но и в Европа. С много силни, който преди няколко дни ги гледахме на Европейското първенство. Радвам се, че нашият отбор игра със самочувствие, но не достатъчно. Още веднъж ще го кажа, обръщам се и към всички наши отбори, които ще участват в евротурнирите. Иска ми се да играем с по-голямо самочувствие срещу големите и именити отбори. Те също са хора. Трябва да имаме самочувствие като българи. Не сме по-слаби от тях”, продължи босът на Локомотив.

„Не са важни загубите или победите в контролните срещи. Важно е какво ще правим в първенството и в мачовете за УЕФА. Важно е всеки път да правим правилните изводи и да подобряваме качеството на играта си”, каза още Тонев.