Сър Алекс: Реферите в Англия трябва да тренират повече
Сър Алекс: Реферите в Англия трябва да тренират повече / netinfo

Алекс Фъргюсън, мениджър на Манчестър Юнайтед, призова съдиите във Висшата лига да тренират повече, за да бъдат подготвени по-добре за големите мачове.

Футболната асоциация на Англия обвини Сър Алекс в непристойно поведение спрямо рефера Майк Дийн по време на мача между "червените дяволи" и Хъл Сити.

"Това е като във всяка друга сфера на живота. Когато притежаваш дадени качества, но не си новобранец, е хубаво да ги развиеш напълно. Същото е и при съдиите. Най-важното е бързо да взимат правилните решения в ключовите моменти. Искаме да подобрим тяхната способност за взимане на решения", коментира Алекс Фъргюсън.

Шотландецът даде пример с развитието на Кристиано Роналдо и неговата адаптация към Висшата лига. "Когато Роналдо беше на 17 имахме доста работа с него и със способността му да взима решения", продължи специалистът.

"Тогава всеки казваше, че той има само един финт. Но погледнете го сега, неговите способности да взима решения са фантастични". "Реферите трябва да са сигурни, че дават всичко от себе си в тренировките, за да може техните решения да бъдат бързи и правилни", завърши Фъргюсън.