Стратегът: С Гуус Хидинк може да имаме късмет
Стратегът: С Гуус Хидинк може да имаме късмет / netinfo
„Ние двете страни само можем да играем по-добре, за да си поддържаме самочувствието и да защитаваме нашия футбол, тъй като вече нямаме никакъв шанс. На нас повече ни тежи. Не сме по-слаби от Румъния и Холандия. Просто нямахме шанс в отделни срещи, за да бъдем на мястото на един от тези отбори. Ние идваме да играем един добър мач, и аз искам, и те искат да победим,” така започна националният селекционер Димитър Пенев изказването си на пресконференцията си в Марибор, Словения, където утре националите излизат срещу домакините в последна евроквалификация.

Изненади в състава няма да има, сподели Пенев:„В нашия отбор са 17 футболисти, включително с двамата вратари, така беше и в мача с Румъния. След като сме толкова, големи промени в нашия състав няма да има. Важното е да запазят желанието и самочувствието, да защитят себе си и да направят един добър мач.”

„Наблюдавал съм контролни срещи на Словения, също така и мача в България. Знаем школата на Словения, много добри футболисти са минали през нея. Един от последните е Новакович. Знам изявлението на моя колега от Словения, на всяка цена иска да ни победи, за да има място в четворката, това дава авторитет,” каза Стратега, помолен за мнението си за съперника.

На въпрос дали ще се натъжи, ако това е последната му пресконференция начело на националния отбор, Димитър Пенев отговори с усмивка: „Защо да е тъжно, имало е и по-тежки случаи, да се върнем през 1996, по-тежък случай. Футболът продължава, животът продължава.”

Най-интересно обаче бе изречението на Пенев за това кой може да оправи националния отбор: „Може да имаме късмет с руския треньор,” каза той, визирайки Гуус Хидинк.