Стамболова и Венева с отлични резултати в Брюксел
Стамболова и Венева с отлични резултати в Брюксел / netinfo

Българките Ваня Стамболова и Венелина Венева отново влязоха в призовите тройки на дисциплините си на петия лекоатлетически турнир от "Златната лига" в Брюксел.

Европейската шампионка на 400 метра Стамболова остана трета в коронната си дисциплина с време 51.13 секунди. Победителка стана Саня Ричардс (САЩ) с 50.02, а втора е Новлийн Уилямс (Ямайка) с 51.02 секунди. Другата европейка на финала, Марияна Димитрова, остана седма с време 52.50 секунди.

В скока на височина при жените победителка стана Тиа Хелебо (Белгия), втора е нашата Венелина Венева, а трета - Кайса Берквист. И трите състезателки дадоха еднакъв резултат - 1,98 метра и класирането се реши по реда на преодоляване на височината.

В същото време Асафа Пауъл се оплака, че съдиите са му попречили да подобри собствения си световния рекорд в спринта на 100 метра за мъже. Ямаецът спечели бягането с време 9.99 секунди, но твърди, че реферите са гръмнали със стартовия пистолет прекалено рано. "Не бях готов за такъв неочакван старт. Все още се приготвях, когато чух гърмежа", заяви ямаецът на пресконференцията след финала. Той заяви, че и другите състезатели са се оплакали от ранния старт и допълни, че е ядосан, тъй като е можел да подобри рекорда си от 9.77 секунди.