Славия взе трите срещу Спартак в последната минута
Славия взе трите срещу Спартак в последната минута / БГНЕС
Славия се добра до победата срещу Спартак Варна с гол в последните секунди на срещата. „Белите” се наложиха като гост с 2:1, а в герой за тима на Стевица Кузмановски се превърна Мартин Кавдански.

Гостите от София започнаха по-настоятелно мача и още в първите минути пропуснаха изгодни положения чрез Благой Георгиев и Тодор Колев. Все пак усилията на футболистите на Славия дадоха резултат в 31-ата минута, когато нападателят Тодор Колев бе точен.

Бившият футболист на Левски бе изведен чудесно в наказателното поле и със силен шут с левия крак откри резултата. Принос за попадението имаше и бранител на домакините, който отклони топката и заблуди стража на Спартак.

Голът не стресна домакините и те на свой ред създадоха няколко добри положения пред Господинов. В 39-ата минута домакините стигнаха до изравняване чрез Стойко Сакалиев. Нападателят получи топката на границата на наказателното поле и без забавяне стреля, Николов успя да отклони леко топката, но въпреки това тя попадна в мрежата за 1:1.

До края на първата част двата тима не успяха да създадат интересни положения пред двете врати.

Второто полувреме започна с териториално предимство за Славия. Първо Колев имаше шанс за гол, но изстрелът му не попадна в рамките на вратата. В 53-ата минута домакините трябваше да извършат принудителна смяна, след като вратаря Николов получи травма и отстъпи мястото си на дебютанта Банков.

Развръзката в мача дойде в заключителните секунди на срещата, когато централният бранител на белите Мартин Кавдански вкара топката във вратата за 2:1 в полза на Славия.

Преди победното попадение за гостите, главния арбитър отмени две попадения за Славия заради засади.