Шумахер не изключи възможността да се състезава пак
Шумахер не изключи възможността да се състезава пак / netinfo

Легендата във Формула 1 Михаел Шумахер, който прекрати кариерата си в края на сезона, не изключва възможността някой ден да се състезава отново, но сега мисли основно за мечтата си да се гмурка с китове.

"Винаги съм искал да плувам и да се гмуркам с китове. Никога не успях да осъществя тази мечта, тъй като винаги бях някъде другаде, когато моментът беше подходящ. Сега обаче ще имам достатъчно време, за да отида при китовете", каза Шумахер пред седмичника "Шпорт Билд".

37-годишният Шумахер прекрати кариерата си като най-успешния пилот в историята на Формула 1 със седем световни титли и 91 победи за Гран При.

Германският ас заяви, че титлите му с „Бенетон-Рено” през 1994 година и с „Ферари” през 2000 година са най-ценните моменти в кариерата му.

Сега Шумахер мисли за спокойствието си и да прекарва повече време със своето семейството, но няма намерение изцяло да се оттегля от спорта. Той обяви, че не изключва възможността някой ден да прави тестове за „Ферари” или дори да участва като състезател в Германския шампионат за туристически автомобили (ДТМ).

"Не мога да кажа на 100 процента, че това ще стане в близките две или три години. Връщането на Ники Лауда във Формула 1 и включването на Мика Хакинен в ДТМ се случиха след определен период от време", поясни Шумахер пред "Шпорт Билд".