Шефът на Апела: Гриша Ганчев е просто зрител
Шефът на Апела: Гриша Ганчев е просто зрител / netinfo
Шефът на Апелативната комисия към БФС – Веселин Бенгезов, заяви, че издигнатите от страна на публиката на ЦСКА дискриминационни лозунги срещу „изборния туризъм” по време на дербито от първия кръг на А група срещу Литекс, не са дискриминационни.

Както е известно, на своето заседание днес Апела определи решението на Дисципа като нищожно и отмени санкцията на „армейския” клуб. Дисциплинарната комисия наказа „червените” с една среща пред празни трибуни и глоба в размер на 37 500 лева.

„Да, ние отменихме наказанието. Считаме, че тези лозунги не са дискриминационни. Не е осъществен състава на това дисциплинарно нарушение. В регламентираното дисциплинарно нарушение в алинея 2 на точка 2 не се съдържа квалификация за обиди. Единствено са посочени дискриминационни лозунги. Те са наказани за нещо, което не се съдържа в правилника. Цялата санкция подлежи на обжалване и затова Апелативната комисия ще се занимава със случая”, коментира шефът на Апела.

Комисията отмени и наказанието, наложена на Гриша Ганчев. Преди седмица дисциплинарната комисия наложи наказание от 10000 лева на ПФК Литекс за опит за саморазправа от страна Ганчев. „Колкото до Гриша Ганчев, той всъщност не е длъжностно лице и т.е. не е субект на това дисциплинарно нарушение. Той е един зрител, който е влязъл на стадиона. Не можем да връщаме случая за преразглеждане, защото така ще започнем някакво ново производство, по което са изтекли всякакъв вид срокове. Деянието на Гриша Ганчев е някакво друго деяние, което нас не ни интересува. То е извън предмета на делото. Ганчев е наказан като почетен президент, като ръководител на някакъв си клуб, което не е така. Той е просто е един зрител, който е влязъл на стадиона. Защо го е направил, нас не ни интересува”, обясни Бенгезов.