Руски милиардери смениха англичаните на Островът на изкушенията
Руски милиардери смениха англичаните на Островът на изкушенията / netinfo

След английските богаташи, които предлагаха щедри подаръци за футболистите на Израел, които победиха Русия, ролите се размениха и московски бизнесмени започнаха да примамват хърватските национали.

Първият в очакваната руски изкусители е не кой да е, а собственикът на вицешампиона Спартак Москва - милиардерът Леонид Федун, който е готов да даде четири мерцедеса на най-добрите хърватски играчи при успех на Уембли.

Англия се нуждае от равенство при домакинството срещу вече класиралите се шахматисти, за да си осигури участие на Евро 2008, докато Русия трябва да бие Андора у дома и да чака чудото в Лондон.

Леонид Федун ще даде четири мерцедеса – три за най-добрите играчи на Хърватска и един за вратаря Стипе Плетикоша, който носи екипа именно на неговия Спартак и се очаква да мотивира сънародниците си да се хвърлят здраво на Уембли.

„Правя това като истински фен” – заяви Федун пред руските медии – „Дори да имаме малък шанс, ние трябва да го използваме.”

Преди двубоя Израел – Русия английският бизнесмен Фред Доун обеща мерцедес за най-добрия футболист на израелците. Това даде резултат и Омер Голан отбеляза скъпоценния за британците гол на победата за своя тим. Той обаче няма да получи наградата си, тъй като Израелската футболна асоциация обяви, че колата би трябвало да постъпи в благотворителен фонд.