Рийкард каза сбогом с 5:3 над Мурсия
Рийкард каза сбогом с 5:3 над Мурсия / netinfo

Франк Рийкард каза последно сбогом на испанската Примера дивисион по най-добрия начин, след като Барселона записа победа с 5:3 като гост на Мурсия в мач от последния кръг на шампионата.

 

Както е известно това бе последният мач на холандския специалист, който ще бъде заменен от Хосеп Гуардиола.

 

В герой за „каталунците” в този мач се превърна младокът Джовани Дос Сантос, който наниза хеттрик във вратата на домакините.

 

Мурсия успя да поведе в резултат напълно заслужено след гол на Хуан Очоа след четвърт час игра. Нападателният тандем на Барса Ето’о – Анри обаче проработи и само за три минути успяха да обърнат резултата.

 

Първо камерунецът се разписа за 1:1 в 23-ата минута, а в 26-ата бившият голмайстор на Арсенал направи 2:1. До почивката Сантос отбеляза първото си попадение в мача, за да даде солидна преднина на Барса.

 

През второто полувреме Дос Сантос показа отлични качества и след великолепна акция с Ето’о и Меси успя по поерфектен начин да завърши атаката за 4:1. Своя хеттрик младият нападател оформи в 66-ата минута.

 

Постепенно Барсе логично намали темпото, което даде шанс на Мурсия да атакува по-опасно. В 81-ата минута домакините получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, който Иван превърна в гол.

 

Пет минути преди края Мурсия стигна до ново попадение дело на Абел, който оформи крайния резултат.

 

С този успех Барса си осигури третото място в крайното класиране и участие в Шампионската лига през новия сезон.